31.3.10

Ucapan Tun Dr. Mahathir ‘jijik’ : Gerakan

Ketua Gerakan Pulau Pinang, Datuk Teng Hock Nam menyelar bekas Perdana Menteri, Tun Dr . Mahathir Mohamad berhubung peranannya merasmikan mesyuarat agung tahunan Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa).  

Dalam kenyataannya hari ini Teng juga membidas negarawan itu yang menyampaikan ucapan yang didakwanya bersifat perkauman dan ‘menjijikan’.
Teng berkata Tun Dr. Mahathir juga menggunakan peluang berucap di perhimpunan NGO pelampau kanan Melayu untuk menyerang Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan konsep 1Malaysia yang diperjuangkannya.

“Perkasa mempunyai pemikir yang merupakan pelampau bangsa dan agama. Ia jelas bertentangan dengan idea tolak ansur, berniat baik serta konsep harmoni sosial yang cuba diterapkan dalam 1Malaysia,” kata Teng.

Pemimpin Gerakan itu merujuk kepada AGM Perkasa Sabtu lalu yang antara lain menyaksikan Presidennya, Datuk Ibrahim Ali memberi amaran kepada masyarkat Cina agar tidak memeras ugut orang Melayu.

Tun Dr. Mahathir adalah antara segelintir pemimpin dan bekas pemimpin UMNO yang menghadiri mesyuarat itu. Yang lain termasuk anaknya, Datuk Mukhriz yang juga Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri serta Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Awang Adek Hussin.

dipetik daripada www.pribumiperkasa.com

Tiada ulasan: