15.8.10

Ada Apa Dengan Yusof Taiyyob ?

Tagline iklannya cukup mudah. Yusof Taiyyob (dalam keadaan berbisik). Mula-mula dengar tagline Yusof Taiyyob dulu rasa macam kelakar . Tapi sekarang tagline inilah yang membuatkan semua orang mengenali beliau dan produknya. 

Usahawan Melayu Islam yang sangat sinonim dengan produk kurmanya ini bernama Datuk Yusuf Taiyoob, 47, yang memiliki empayar perniagaan sendiri bernama Yusof Taiyoob Sdn Bhd. Walaupun permintaan terhadap kurma adalah bermusim tapi beliau berani mengambil risiko dan mengubahnya menjadikan kurma bukan saja dikenali tapi juga digemari ramai. Kini, beliau sudah pun memiliki lebih 1,000 pengedar di negara ini tidak termasuk di luar negara dan hampir 50 kakitangan di pejabatnya. Bilangan pekerja itu tidak termasuk pekerja di tiga gudang di Pulau Pinang dan Kuala Lumpur.

Pilihan pelbagai


Selain itu, salah satu bahan keperluan keluaran Syarikat Yuta ialah sabun Chandrika. Biasa tengok? Kalau nak cari sabun ni, pergilah kedai runcit India...mesti ada. 


Sabun untuk gatal-gatal.

p/s : Entri kali ni bukanlah ditaja oleh Yusuf Taiyobb tau...

2 ulasan:

NoorGie berkata...

Saya mmg suka kurma yusuff taiyoob ni. mmg sentiasa ada kat rumah. pilihan keluarga saya..kurma safia....cewah mcm iklan la pulak

tudung labuh terkini asmi berkata...

Sabun mandi chandrika